طرز تهیه یخنی مرغ ، غذای اصیل و خوشمزه درگز

یکی از غذاهای محبوب در بین مردم خراسان رضوی یخنی مرغ نام دارد. این غذا اصالتاً برای شهر درگز واقع در استان خراسان رضوی است. یخنی در اصل کلمه‌ای پهلوی به معنای پخته شده و یا گوشت پخته شده است. این غذا هم با گوشت مرغ و هم با گوشت گوسفندی سرو می‌شود. این خورشت در ظاهر شبیه به چلوگوشت است اما یک سری تغییرات جزئی دارد. بعد از گوشت، اصلی‌ترین جزء این خورشت پیاز سرخ شده آن به همراه زعفران زیاد است. یخنی مرغ به همراه برنج زعفرانی سرو می‌شود و شما می‌توانید در کنار آن سیب زمینی سرخ شده نیز آماده کنید.

شاید در ظاهر این خوراک، خیلی خاص و خوش‌طعم به نظر نرسد، اما فقط کافی است یک بار آن را امتحان کنید. بدون شک یکی از غذاهای به یاد ماندنی در ذهن شما خواهد بود. این غذای خراسانی را درست کنید و در کنار عزیزانتان از خوردن آن لذت ببرید.

در این مطلب از دیلی کوکس قصد داریم این غذای لذیذ را به شما عزیزان آموزش دهیم. بی‌شک به یکی از خوراک‌های محبوب شما تبدیل خواهد شد و به دفعات متعددی آن را آماده خواهید کرد.

مواد لازم جهت تهیه یخنی مرغ

طرز تهیه یخنی مرغ

مرحله اول:

در مرحله اول از پخت یخنی مرغ باید پیازها را بپزید. به این منظور در ابتدا آن‌ها را به صورت خلالی خرد کنید و در ماهیتابه با اندکی روغن، تفت دهید. برای اینکه پیازهای خوش رنگ تری داشته باشید در هنگام سرخ شدن به آن‌ها زردچوبه اضافه کنید. در این قسمت حرارت را کم کنید و مدام پیازها را هم بزنید تا همگی به صورت یکدست طلایی شوند. سپس بعد از سرخ شدن، اندکی آب (در حد 3 قاشق غذاخوری) به پیازها اضافه کنید. شعله گاز را زیاد کنید تا آب آن‌ها تبخیر شود. با طی کردن این مراحل در آخر پیازهایی طلایی و یکدست خواهید داشت.

مرحله دوم:

در مرحله دوم از پخت یخنی مرغ، نوبت به اضافه کردن گوشت مرغ است. برای تهیه گوشت مرغ یخنی ابتدا مرغ‌ها را به صورت خورشتی خرد کنید. سپس بهتر است به مدت 10 دقیقه آن‌ها را تفت دهید. بعد از اینکه رنگ مرغ‌های شما کامل تغییر کرد زعفران دم‌کرده را به محتویات درون قابلمه اضافه کنید. در مرحله بعدی 3 لیوان آب بر روی خوراک یخنی مرغ بریزید و اجازه دهید در شعله متوسط به آرامی پخته شوند. درب قابلمه را بگذارید و اجازه دهید تا به مدت یک ساعت به طور کامل پخته شوند.

مرحله سوم:

هنگامی که آب غذا تبخیر شد، می‌توانید آن را به همراه برنج میل کنید. هم چنین می‌توانید در آخر برای خوش رنگ و خوش طعم شدن غذا به آن در حدود 3 قاشق غذاخوری زرشک اضافه کنید.

نکات پخت یخنی مرغ

سخن پایانی

همان‌طور که گفته شد یخنی مرغ متعلق به شهرستان درگز است. درگز یکی از شهرستان‌های استان رضوی است که در قسمت شمالی و یا شمال شرقی این استان واقع شده است. این شهر دارای جاذبه‌های گردشگری زیادی است و هم چنین غذاهای محلی آن نیز زبانزد است. خورشت یخنی مرغ از لذیذترین غذاهای این منطقه است. در این مقاله سعی شد توصیف دقیقی از روش پخت این غذای محلی به عمل آید.

این خورشت را بپزید و در کنار برنج زعفرانی آن را میل کنید. همان‌طور که پیش‌تر گفته شد برای زیبایی آن می‌توانید از اندکی زرشک و یا سیب‌زمینی سرخ شده استفاده کنید.

خروج از نسخه موبایل