کلم پلو شیرازی، غذای بسیار خوشعطر و بو و خوش طعم است. یک کلم پلو اصیل شیرازی بوده که با مواد بسیار ساده تهیه میشود. البته کلم پلو در نقاط مختلف ایران با مواد گوناگونی درست میشود. در اینجا قصد داریم شما را با طرز تهیه کلم پلو شیرازی آشنا کنیم. اگر شیرازی نیستید؛ این پلو را تهیه کنید و به کلم پلوهای خود تنوع دهید.
طرز تهیه کلم پلو شیرازی
در طرز تهیه اصلی کلم پلو شیرازی، کلم قمری وجود دارد. کلم قمری همیشه و در همهجا در دسترس نیست؛ بنابراین دستور تهیه با کلم برگ است. در ادامه لیست موادی که لازم دارید را مشاهده میکنید:
مواد لازم برای ۴ نفر
- کلم قمری یا کلم برگ: ۵۰۰ گرم
- آبغوره: ۲ قاشق غذاخوری
- پیاز : ۱ عدد
- گوشت چرخکرده: ۲۵۰ گرم
- آرد نخودچی: ۲ قاشق غذاخورری
- برنج : ۴ پیمانه
- سبزی کلم پلو: ۲۰۰ گرم
- نمک و فلفل سیاه: به مقدار لازم
- زردچوبه و ادویه کاری: به مقدار لازم
سبزي كلم پلو شامل تره، کمی ترخون و ریحان است.
مرحله اول
در وهله اول برنج را پاک میکنیم و از ۱ ساعت قبل با آب و نمک خیس میکنیم. توجه داشته باشید از نمک زیاد در آب برنج استفاده نکنید چرا که بعداً هم نمک به غذا اضافه ميكنيم.
مرحله دوم
پیازها را بهصورت نگینی و بسیار ریز خرد میکنیم. یک تابه برداشته و مقداری روغن در تابه میریزیم. پیازها را تفت ميدهيم تا زمانی که طلایی شوند. هنگامی که طلایی شدند بهسرعت آنها را برداشته و در کاسهای جدا میریزیم.

مرحله سوم
کلم قمری یا کلم برگ را به طور کامل تمیز میکنیم. سپس آنها را بهصورت مرتب و هم اندازه نواری و خلالی برش میدهیم. توجه کنید که همه آنها یکدست شود تا شکل و شمایل کلم پلو شما زیبا شود. سپس مقداری روغن به تابه اضافه میکنیم. در تابه کلمهای خود را ریخته و تا زمانی که آب آنها کشیده شود؛ کلمها را تفت میدهیم.
مرحله چهارم
در این مرحله، به کلمها در تابه نمک و فلفل و زردچوبه ميزنیم و تندتند تفت میدهیم. بر حسب علاقه خود مقداری آبغوره نیز به آن اضافه کنید. سپس دوباره تفت دهید تا کاملاً آب کلمها از بین برود. توجه کنید؛ برای گرفتن بوی کلم حتماً از زردچوبه استفاده کنید.
مرحله پنجم
سبزی کلم پلو را بهصورت خیلی ریز خرد میکنیم. سبزی و مقدار بسیار کمی از پیازهایی که از قبل خرد کردیم درون یک تابه میریزم و تفت میدهیم. در اینجا قصد نداریم که سبزی به طور کامل پخته شود. بعد از حدود 10 دقیقه زمانی که سبزیها نیمپز شدند؛ تابه را از روی حرارت بر میداریم.
مرحله ششم
قابلمه را تا نیمه با آب پر میکنیم و میگذاریم تا جوش آید. سپس هنگامی که آب جوش آمد؛ برنج خیس شده را همراه کمی آب و روغن و زردچوبه در قابلمه ميريزيم. سبزیهاي تفتداده شده را قبل از اینکه برنج نیمپز شود به مدت سه یا چهار دقیقه به برنج اضافه میکنیم. توجه کنید برنج زیاد نرم نشود. هنگامی که اطراف آن نرم اما هنوز مغز برنج سفت بود برنجها را آبکشی میکنیم.

مرحله هفتم
قابلمه موردنظر خود را برای تهیه کلم پلو شیرازی برداشته و روی حرارت قرار میدهیم. زمانی که کف قابلمه کمی داغ شد به آن روغن و مقدار کمی زردچوبه اضافه میکنیم. سپس برای تهدیگ از سیبزمینی یا نان لواش کمک میگیریم. یکلایه نازک از برنج روی تهدیگها میریزیم. بعد از آن کمی از مخلوط کلم سرخ شده را به طور نامنظم روی برنجها میریزم. این مراحل را بهصورت لایهلایه تا سر قابلمه ادامه میدهیم. البته توجه داشته باشید که لایه آخر حتماً باید فقط برنج ساده باشد. همانطور که میدانید بعد از اینکه برنج دم کشید؛ دمکنی را میزنیم. حدود 45 دقیقه بعد برنج کاملاً آماده میشود. در این هنگام کمی کوفته قلقلی برای برنج درست میکنیم. همانطور که مشاهده میکنید؛ طرز تهیه کلم پلو شیرازی بسیار ساده است.
مرحله هشتم
برای درستکردن کوفته قلقلیهای کوچک، ابتدا کمی پیاز خام رنده میکنیم. سپس آب پیاز را میگیریم. برای این کار مقداری پیاز را توی مشت خود بگذارید و فشار دهید. پیاز، گوشت چرخکرده و مقداری زردچوبه، نمک و فلفل را با یکدیگر مخلوط میکنیم. بعد از آن، کوفتههاي ریز خود را درست کرده و در تابه سرخ میکنیم.
مرحله نهايي
پس از اینکه برنج دم کشید؛ کلم و برنجهای داخل قابلمه را مخلوط میکنیم تا یکدست شوند. بعدازاین کار، کلم پلو شیرازی ما آماده است و میتوانید میل کنید. برای تزیین کلم پلو نیز از کوفته قلقلی استفاده میکنیم.
در آخر
امید است از این طرز تهیه کلم پلو شیرازی در مجله آشپزی دیلی کوکس نهایت استفاده را کرده باشید. این غذای خوشمزه را حتماً تهیه کنید.