طرز تهیه مانتی غذای ترکیه ای

مانتی یکی از پرطرف‌دارترین و خوشمزه‌ترین غذاهای ترکیه است. همچنین این غذا در قبرس و ارمنستان هم بسیار معروف و محبوب است. اگر علاقه به غذاهای فرنگی دارید، با کمی صبر و حوصله می‌توانید در خانه این غذای خوشمزه را درست کنید و مطمئن باشد این غذا آن‌قدر خوشمزه است که ارزشش را دارد. با ما در مجله آشپزی دیلی کوکس همراه باشید تا طرز تهیه مانتی غذای ترکیه را به شما آموزش دهیم.

مانتی چیست؟

مانتی نوعی لقمه است که می‌توانید برای پرکردن داخل آن از گوشت یا مرغ و یا همین‌طور سبزیجات استفاده کنید. در ترکیه برای نشان دادن احترام یا علاقه سایز مانتی‌ها را کوچک می‌گیرند. زیرا هرچقدر سایز مانتی کوچک‌تر باشد زحمت بیشتری برای درست‌کردنش باید کشید؛ بنابراین اگر کسی این غذای لذیذ را برایتان درست کرد حسابی قدردان باشید چون درست‌کردن این غذا کار ساده‌ای نیست و کلی وقت می‌خواهد.

اگر تصمیم به درست‌کردن این غذای خوشمزه دارید، هیچ نگران نباشید در این مطلب سعی کردیم ساده‌ترین طرز تهیه مانتی غذای ترکیه برای شما بیاوریم تا آن را درست کنید و نوش جان کنید.

مواد لازم برای طرز تهیه مانتی غذای ترکیه

طرز تهیه مانتی غذای ترکیه

مرحله اول: آماده‌سازی خمیر

آرد را به همراه تخم‌مرغ، روغن، کمی نمک، ۲ قاشق ماست و آب باهم ترکیب کنید و خوب باهم مخلوط کنید. حالا ورز دهید تا خمیر نرمی به دست آید. روی خمیر را با پارچه نخی بپوشانید و به مدت ۳۰ دقیقه در یک جای گرم قرار دهید.

مرحله دوم: آماده‌سازی گوشت

پیاز را با طرف ریز دنده، ریز کنید و به همراه ادویه و گوشت همه را باهم داخل یک ماهی تابه بریزید و به همراه کمی روغن در تابه بر روی حرارت متوسط، خوب تفت دهید. رنگ گوشت که تغییر کرد، گوجه‌ها را رنده کنید و به‌اندازه ۲ قاشق از آن را بردارید و کنار بگذارید و بقیه گوجه را در تابه به گوشت اضافه کنید. کمی دیگر که هم زدید، از روی حرارت بردارید.

مرحله سوم: کار با خمیر

میز کار را کمی آرد پاشی کنید و خمیر نانی که آماده کردید را بردارید و بر روی قسمت آرد پاشی شده بگذارید و کمی ورز دهید و با کمک وردنه خمیر را باز کنید. سپس با کارد آشپزخانه، خمیر را به شکل مربع‌های کوچک ببرید و کنار بگذارید.

مرحله چهارم: پیچیدن خمیر مانتی

یک خمیر را بردارید و از مواد گوشتی بر روی نان بگذارید و نان را جمع کنید طوری که مایع گوشتی از خمیر بیرون نزد. به همین ترتیب همه‌ی لقمه‌های مانتی را بپیچید و در یک جای آردی قرار دهید.

مرحله پنجم: پخت مانتی

یک قابلمه را بردارید و داخل آن کمی آب به همراه نمک و روغن بریزید و روی حرارت قرار دهید تا آب به جوش آید و سپس لقمه‌های مانتی را در آب در حال جوش بیندازید. به مدت ۱۵ دقیقه صبر کنید تا مانتی‌ها پخته شود.

مرحله ششم: پایان کار (درست‌کردن سس)

به‌عنوان مرحله آخر طرز تهیه مانتی غذای ترکیه، سیر را رنده کنید و همراه با ماست به مایونز و ادویه اضافه کنید و خوب باهم مخلوط کنید و در ظرف موردنظر بریزید. مانتی‌های پخته شده را به‌آرامی از آب دربیاورید و در ظرف موردنظر سرو کنید و با گوجه رنده شده و جعفری خرد شده به همراه سسی که آماده کردید نوش جان فرمایید.

طرز تهیه سس مانتی

در مرحله آخر طرز تهیه مانتی غذای ترکیه، برای شما دستور درست‌کردن سس یونانی را آوردیم، اما شما می‌توانید هر نوع سسی را که می‌خواهید درست کنید و در مرحله آخر به مالتی خود اضافه کنید. حال برای کامل شدن طرز تهیه مانتی ، برای شما دستور درست‌کردن ۲ نوع سس دیگر را آوردیم.

برای سس گوجه

روغن و رب گوجه را با هم در تابه‌ای بریزید و ۷ دقیقه با هم تفت بدهید. زمانی که گوجه و روغن خوب مخلوط شوند، رب کمی تیره‌رنگ می‌شود، در این زمان فلفل را اضافه کنید و ۳۰ ثانیه دیگر تفت بدهید. در مرحله آخر آب را اضافه کنید و بعد از گذشت چند ثانیه سس را از روی حرارت بردارید.

سس کره‌ای

کره را روی شعله متوسط ذوب کنید. ۱ تا ۳ دقیقه مرتب هم بزنید. زمانی که دانه‌های قهوه‌ای در کره مشاهده کردید، آن‌وقت باید روغن را به کره اضافه کنید و آن را کنار بگذارید.

چند نکته در مورد طرز تهیه مانتی غذای ترکیه

سخن پایانی

در این مطلب سعی کردیم طرز تهیه مانتی غذای ترکیه به ساده‌ترین روش به شما آموزش دهیم. به شما پیشنهاد می‌کنیم از دستور پخت مانتی غافل نشوید و این غذای خوشمزه ترکیه را درست کرده و نوش جان کنید.

خروج از نسخه موبایل