شیرینی نارگیلی یکی از خوشمزهترین شیرینیهای ایرانی است که طرفداران زیادی هم دارد. افرادی که به عطر و طعم نارگیل علاقه دارند و از خوردن خوراکیهایی با شیرینی ملایم لذت میبرند، حتماً باید طرز تهیه شیرینی نارگیلی را یاد بگیرند. این شیرینی از لحاظ ظاهری شباهت زیادی به شیرینی گردویی دارد، با این تفاوت که شیرینی نارگیلی روشنتر است. در این بخش از مجله آشپزی دیلی کوکس با یک روش آسان و با استفاده از چند ماده اولیه در دسترس، طرز تهیه این شیرینی را به شما آموزش خواهیم داد؛ توصیه میکنیم تا انتهای مطلب با ما همراه باشید.

مواد لازم برای تهیه شیرینی نارگیلی
توجه کنید که مقدار مواد بیان شده در این بخش برای 4 نفر کافی خواهد بود؛ در صورت تمایل میتوانید مقادیر مشخص شده را با نسبت یکسان، کمتر یا بیشتر کنید.
- سفیده تخم مرغ : 150 گرم (تقریباً 5 عدد)
- پودر نارگیل : 150 گرم
- شکر : 300 گرم (1 و ⅓ پیمانه)
- روغن مایع : 90 گرم ( تقریباً ½ پیمانه)
- وانیل : ⅛ قاشق چای خوری
- آبلیمو : 1.5 قاشق چای خوری
طرز تهیه شیرینی نارگیلی
در این بخش، روش آماده سازی این شیرینی خوشمزه را در چند مرحله آموزش خواهیم داد. هر یک از این مراحل را به دقت دنبال کنید و به نکاتی که بیان کردیم توجه کنید تا به نتیجه دلخواه برسید.
مرحله اول
در ابتدا باید پودر نارگیل، شکر، نصف روغن و تقریباً نصف سفیده تخم مرغها را با هم به خوبی مخلوط کنید. برای این کار میتوانید کلیه مواد را از چرخ گوشت رد کنید. همچنین میتوانید شکر و پودر نارگیل را جداگانه در غذاساز آسیاب کنید تا کاملاً پودر شوند؛ سپس سفیده تخم مرغ و روغن را به میزان گفته شده به مواد اضافه کنید. چنانچه به چرخ گوشت یا غذاساز دسترسی ندارید، حتماً از روشهای دیگری برای ریز کردن پودر نارگیل و شکر استفاده کنید؛ این مواد نباید به حالت درشت در مخلوط قرار بگیرند.
مرحله دوم
موادی که در مرحله قبل آماده کردید را در ظرف مناسب ریخته و روی حرارت غیرمستقیم بخار آب قرار بدهید تا به روش بن ماری ذوب شوند. در این مرحله باید مدام مواد را از ته ظرف به شکل دورانی هم بزنید تا به خوبی گرم شوند.

مرحله سوم
در این مرحله از طرز تهیه شیرینی نارگیلی، پس از آن که مواد به خوبی گرم شدند، ظرف را از روی حرارت بردارید. حالا باید مابقی روغن و سفیده تخم مرغ را همراه با وانیل و آبلیمو به مواد اضافه کنید. پس از این مجدداً ظرف را روی حرارت غیر مستقیم بخار آب قرار بدهید و مدام هم بزنید. در این مرحله دقت کنید که مواد به هیچ عنوان نباید بجوشند؛ در غیر این صورت شیرینی شما براق نخواهد شد. وقتی مایع به غلظت فرنی رسید و کشدار شد، مواد شیرینی ما کاملاً حاضر است. دقت کنید که مواد از قاشق باید به صورت کشدار و پیوسته سرازیر شوند.
مرحله چهارم
مواد آماده شده را به ظرف تمیزی منتقل کنید و اجازه دهید کمی در دمای محیط خنک و ولرم شوند. دقت کنید که به هیچ عنوان نباید مواد را برای خنک شدن در یخچال قرار بدهید. در این مدت فر را روشن کنید تا محیط آن گرم شود. در کف سینی مخصوص کاغذ روغنی انداخته و کمی آن را چرب کنید. سپس مایع شیرینی را داخل قیف قنادی بریزید.
مرحله پنجم
با استفاده از قیف بدون ماسوره، مایع شیرینی را به اندازه دلخواهتان و با فاصله مناسب روی سینی مخصوص بریزید. میتوانید نوک مواد را که کمی برآمده شده با انگشت روغنی خود صاف کنید تا شیرینی ظاهر زیباتری داشته باشد.
حال سینی شیرینی را درون فری که از قبل گرم شده قرار بدهید. ابتدا به مدت ۱۰ دقیقه در دمای 200 درجه اجازه بدهید تا شیرینیها بپزند. سپس به مدت 15 دقیقه و در دمای 175 درجه فرصت بدهید تا شیرینی کمی تغییر رنگ بدهد.
پس از این میتوانید شیرینیها را از فر خارج کنید. پس از خنک شدن میتوانید شیرینی را از سینی جدا کرده و از طعم بینظیر آن لذت ببرید.

در طرز تهیه شیرینی نارگیلی این نکات را فراموش نکنید
- در این بخش نکاتی را برای طرز تهیه شیرینی نارگیلی بیان میکنیم که با در نظر گرفتن آنها میتوانید یک شیرینی بینقص و خوش طعم آماده کنید.
- در مرحله بن ماری کردن مواد دقت کنید که دمای مایع باید به گونهای باشد که به خوبی حس شود اما دست را نسوزاند. همچنین دقت کنید که دانههای شکر به خوبی ذوب شوند.
- اگر مرحله گرم کردن مواد و هم زدن آن را به خوبی انجام بدهید، روی شیرینی براق شده و ترک میخورد. این ویژگی نشان دهنده تازگی و کیفیت شیرینی شما خواهد بود.
- حتماً برای تهیه شیرینی نارگیلی از پودر نارگیل تازه و باکیفیت استفاده کنید.
- مرحله بن ماری کردن مواد باید حتماً روی حرارت غیرمستقیم و کم انجام شود. این مرحله در بهترین حالت حدوداً 30 تا 35 دقیقه زمان میبرد.
- سعی کنید در مقدار مواد اولیه دقت به خرج داده و برای وزن کردن آنها از ترازو و پیمانه دقیق استفاده کنید. اما اگر در مرحله هم زدن احساس کردید که مواد شل است میتوانید مقداری پودر نارگیل نرم به آن اضافه کنید. همچنین اگر مواد شما سفت شده بود میتوانید برای رسیدن به غلظت دلخواه، از سفیده تخم مرغ استفاده کنید.
- اگر از فرهای برقی استفاده میکنید، توصیه میکنیم دما را 20 درجه کمتر از میزانی که گفتیم قرار بدهید.
- بهتر است در تهیه شیرینی نارگیلی از سینی فر استفاده نکنید، چراکه میتواند رنگ شیرینی شما را کمی تیرهتر کند.
جمع بندی
در این بخش طرز تهیه شیرینی نارگیلی را با روشی بسیار آسان به شما آموزش دادیم تا به راحتی بتوانید در منزل این شیرینی خوشمزه را آماده کنید. شما میتوانید برای آشنایی با دستور پخت دیگر شیرینیها و غذاهای متنوع، از آموزشهای وب سایت ما استفاده کنید.