طرز تهیه آش رشته
آش رشته، مخلوطی از چند نوع کامل از هرم غذایی است، بنابراین خاصیت بسیار زیادی داشته و غذای کاملی محسوب میشود. اگر نگران رشد کودک خود هستید، یا در حال حفظ رژیم غذایی به منظور کاهش وزن و … هستید، از هر جهت میتوانید روی این غذای سنتی و محبوب ایران حساب کنید. درمورد تاریخچه و اصالت آش رشته اطلاعات دقیقی وجود ندارد و هیچ مدرکی مبنی بر تعلق این غذا به هیچ استان خاصی وجود ندارد. از این رو آن را به عنوان غذای سنتی ایران معرفی کنیم، که کاربردهای زیادی در میهمانی و مجالس، افطار و سحر ماه رمضان، وعده های غذایی روزانه، پیش غذا و غذای اصلی و … دارد. در ادامه طرز تهیه آش رشته مجلسی را در مجله آشپزی دیلی کوکس مطالعه کنید.

مواد لازم
آش رشته از آن دسته غذاهایی است که مواد اولیه زیادی نیاز دارد، خوشبختانه این مواد دسترسی بسیار آسانی دارند و در تهیه آنها دچار مشکل نخواهید شد.
حبوبات
- لوبیا چیتی یا قرمز «2 پیمانه»
- عدس «1پیمانه»
- لوبیا سفید «2پیمانه»
- نخود «3پیمانه»
سبزی آش
- اسفناج «۵۰۰ گرم»
- گشنیز «۳۰۰ گرم»
- تره «۴۰۰ گرم»
- جعفری «۳۰۰ گرم»
- آویشن «یک قاشق غذاخوری»
- نعنا خشک «دو قاشق غذاخوری»
- سیر «3 ساقه یا 6 حبه»
مواد تزیین
- پیاز داغ «5پیاز بزرگ»
- نعنا داغ«5 قاشق غذاخوری»
- سیر داغ«7حبه»
- کشک «200گرم»
موارد دیگر
- آب «16پیمانه»
- آرد «3 قاشق غذاخوری»
- آب قلم «2پیمانه»
- کره «100گرم»
نکته: آب قلم دلخواه است، درصورت تمایل میتوانید حذف کنید.

مراحل پخت آش رشته مجلسی
پخت آش به ظاهر ساده است، اما دقت و فوت و فن زیادی را میطلبد. اگر به دنبال طرز تهیه آش رشته مجلسی هستید، مراحل زیر را به دقت دنبال کنید، تا آش به خوبی جا بیافتد همان مزه سنتی دلنشین مورد انتظار را بدهد.
- نخود و لوبیا را به مدت 24 ساعت و عدس را برای 4 ساعت خیس کنید.
✓ در مدت خیس خوردن، آب نخود و لوبیا را چهار بار و آب عدس را یک بار عوض کنید، تا نفخ آنها کاملا گرفته شود.
- سبزی ها را با دقت پاک کنید و هیچ قسمت زرد یا پلاسیدهای باقی نگذارید.
✓ حالا سبزی را در اندازه نه خیلی کوچک و نه خیلی بزرگ خرد کنید.
✓ بهتر است تره را دستهای و جدا خرد کنید.
- حبوبات را بهصورت جداگانه نیم پز کنید، چرا که مدت زمان لازم برای پخت هر حبوبات متفاوت است.
✓ عدس زمان کمتری نسبت به لوبیا و نخود دارد.
✓ هیچگونه افزودنی مانند نمک و…. به حبوبات هنگام نیم پز کردن اضافه نکنید.
- دو عدد پیاز بزرگ را بسته به سلیقه خود رنده یا خرد کنید.
✓ کمی زردچوبه و روغن داخل تابه بریزید و پیاز ها را تفت بدهید.
✓ اجازه بدهید پیاز ها عسلی شوند و زردچوبه به خورد پیاز برود.
- اگر سیر ساقهای در دسترس داشتید، ساطوری خرد کنید و اگر حبه بود با دنده متوسط رنده کنید.
✓ سیر را به همراه مقداری زردچوبه داخل روغن داغ بریزید.
✓ پس از یک دقیقه سیر را از شعله بردارید.
- پیاز عسلی شده، سیر، دو قاشق غذاخوری آرد و دو قاشق غذاخوری نعنا خشک را روی شعله قرار داده و کره را اضافه کنید.
✓ به قدری تفت دهید تا مواد به خورد هم بروند و بوی پختگی آنها بلند شود.
✓ مواد را با 2 پیمانه آب قلم مخلوط کنید و از شعله بردارید تا خنک شوند.
✓ اگر قصد استفاده از آب قلم ندارید، مواد را بدون افزودن آن، از شعله بردارید.
- قابلمهای بزرگ را تا دو سوم آب پر کنید و اجازه دهید جوش بیاید.
✓ پس از جوش آمدن آب، نخود و لوبیا را اضافه کنید تا مقداری نرم شوند.
✓ سپس عدس را اضافه کنید.
✓ عدس را همراه نخود و لوبیا نریزید، چرا که زمان پخت یکسانی ندارند.
- مدتی صبر کنید تا حبوبات قل بزنند و سپس میکس موادی که درست کردید را اضافه کنید.
✓ نمک، ادویه و آویشن را به مواد داخل قابلمه اضافه کنید.
✓ در قابلمه را باز بگذارید تا سبزی ها بدرنگ نشوند.
✓ به اواسط پخت که رسیدید، مقداری پیاز عسلی اضافه کنید تا آش حسابی لعاب بیاندازد.
- هنگامی که آش کاملا جا افتاد، مقداری شعله را زیاد کنید و رشته را بریزید.
✓ حتما شعله را زیاد کنید تا رشتهها خمیر نشوند.
✓ پس از 15 الی 20 دقیقه رشتهها پخته میشوند.
✓ میزان نمک را چک کرده و آش را از شعله برداریدکنید

طرز تهیه مواد تزیین
اگر به دنبال طعم بهتری در آش رشته هستید و طرز تهیه آش رشته مجلسی کاملا حرفهای را میخواهید، حتما مراحل تهیه مواد تزیین را بخوانید. چرا که آش رشته بدون این مواد تا حدوی ناقص است.
- پنج قاشق غذاخوری نعنا خشک را در روغن داغ بریزید.
✓ حدودا یک دقیقه برای داغ شدن نعنا خشک کافی است، بیشتر از این میسوزد.
- پنج عدد پیاز را با دنده درشت رنده کنید و در تابهای روغن بریزید.
✓ اجازه دهید پیاز تا حدی تفت بخورد که سبک شود.
✓ هنگامی که پیاز سبک شد، نمک و ادویه را اضافه کنید و به مقداری سرخ کنید که ترد و طلایی شوند.
- هفت حبه سیر را با دنده متوسط رنده کنید و در روغن داغ به همراه زردچوبه تفت دهید تا بوی آن حسابی بلند شود.
✓ سیر ها که کمی حالت پختگی گرفتند، از روی شعله بردارید، چرا که زود میسوزند.
- کشک را با مقداری آب مخلوط کنید تا روان شود.
نکات تکمیلی
• برخی رشتهها شور هستند، میتوانید با توجه به نوع رشته، میزان نمک را کم یا زیاد کنید.
• اگر آش بیش از حد آبکی بود، در دقایق آخر شعله را زیاد کرده و درب قابلمه را باز بگذارید تا آب اضافی بخار شود.
• حتما قابلمهای مناسب انتخاب کنید تا جای مواد تنگ نشود.
• هنگام نیمپز کردم حبوبات مواد گرمی مانند زنجبیل و دارچین داخل قابلمه بیاندازید تا نفخ حبوبات گرفته شود.
کلام آخر
آش غذایی بسیار مقوی شامل: انواع ویتامین ها، مقدار زیادی فیبر، قند کافی، املاح و کلسیم و….. است و به تنهایی میتواند پاسخگوی نیازهای غذایی باشد. اما در مصرف آن زیاده روی نکنیدژ چرا که باعث دل درد و ضعف گوارش میشود. اما اگر به میزان کافی مصرف شود، گوارش را بهبود میبخشد. تمامی مراحل را در طرز تهیه آش رشته مجلسی به دقت انجام دهید تا به نتیجه مطلوب برسید. از اینکه تا پایان همراه ما بودید سپاسگزاریم.