• تماس با ما
مجله آشپزی دیلی کوکس
  • دیلی کوکس
بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج
  • دیلی کوکس
بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج
مجله آشپزی دیلی کوکس
بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج

طرز تهیه آش ترش شمالی خوشمزه به روش مازندرانی

تیم محتوا توسط تیم محتوا
18 بهمن 1400
در آش, پیش غذا
0
صفحه اصلی پیش غذا آش
0
اشتراک گذاری ها
0
بازدیدها
اشتراک گذاری در فیسبوکاشتراک گذاری در توییتر

طرز تهیه آش ترش شمالی

در این مطلب از مجله آشپزی دیلی کوکس طرز تهیه آش ترش شمالی ، یکی از مقوی ترین و خوشمزه ترین آش های مازندران را خواهیم داشت. در ادامه همراه ما باشید.

ایرانی ها آش را به دلیل ارزش غذایی و تنوع بالای آن به عنوان یکی از غذاهای اصیل ایرانی می شناسند. در ایران از آش در مراسم مختلف مذهبی استفاده می شود و یکی از خوراکی های فصلی نیز می باشد. در شمال کشور آش ترش یکی از مقوی ترین و خوشمزه ترین غذاهای بومی است.

آش ترش یا به قول شمالی ها ترشه آش یک غذای کلاسیک و خوشمزه ایرانی است که از مناطق شمالی کشور (مازندران و گیلان) تهیه می شود. این غذا در شمال کشور از محبوبیت بالایی برخوردار است و در چندین شهر با دستور العمل های مختلف تهیه می شود. طرز تهیه آش ساده شمال را در قسمت های بعدی به شما آموزش می دهیم.

آش ترش شمالی
طرز تهیه آش ترش شمالی

مواد لازم

  • لوبیا چیتی ۱ لیوان
  • عدس سبز ۱ لیوان
  • برنج نیم دانه نصف لیوان
  • سبزی آش ۵۰۰ گرم
  • باقلا ۱ لیوان
  • سیر ۶ عدد
  • چغندر ۲ عدد
  • رب انار ۱ قاشق غذاخوری
  • شکر نصف قاشق غذاخوری
  • نمک و روغن مایع به میزان کافی

طرز تهیه آش ترش

برای تهیه آش ترش شمال، لوبیا چیتی و باقلا را در ظرف های جداگانه بریزید و روی آن آب بریزید و اجازه دهید 6 ساعت خیس بخورند. توصیه می شود در این مدت 2 تا 3 بار آب ظرف ها را عوض کنید تا از تا نفخ جلوگیری کیند.سپس سبزی ها را تمیز می کنیم و با آب آن ها را می شوییم و بعد از اینکه آب اضافی آن ها گرفته شد روی تخته آشپزخانه خرد می کنیم. در آخر چغندرها را پوست گرفته و می شوییم و روی تخته خرد می کنیم و کنار می گذاریم.

سپس در قابلمه ای آب بریزید و باقلا و لوبیا چیتی را آبکش کنید و به همراه چغندر خرد شده به قابلمه اضافه کنید و لوبیا و چغندر را کاملا بپزید.برنج را شسته و بعد از تمام شدن پخت سایر مواد در قابلمه به مواد آش اضافه کنید. به آش نمک را اضافه کنید و 15 دقیقه بعد از اضافه کردن برنج، سبزیجات خرد شده را به مواد آش اضافه کنید و درب قابلمه را تا آخرین مرحله نیمه می گذاریم چون باعث بد رنگ شدن سبزی ها می شود.

بعد از آن صبر می کنیم تا آش تمام شود و جا بیفتد. تا زمانی که آش کاملا پخته شود، زمان داریم تا مواد باقی مانده را آماده کنیم. کدو حلوایی باید پوست گرفته، رنده شود و روغن آن گرفته شود. در تابه ای سیر را کمی سرخ کنید سپس صبر کنید تا طلایی شود.

بعد وقتی احساس کردیم که آش جا افتاده است مقدار کمی از آن را امتحان می کنیم. بعد از اینکه همه مواد کاملا پخت، شکر، رب انار و نیمی از سیر طلایی را به آش اضافه کرده و 15 دقیقه دیگر می گذاریم تا بپزد.آش ترش شمالی ما الان آماده است. آش آماده شده را در ظرف مورد نظر بریزید و سیر داغ باقی مانده را روی آن قرار دهید.

سبزی آش ترش

آش ترش با انواع سبزیجات درست می شود و به طور سنتی در هر منطقه با سبزیجات محلی درست می شود. البته معمولاً می‌توانیم از مخلوط مساوی اسفناج، تره‌ فرنگی، گشنیز و جعفری برای سبزیجات استفاده کنیم.

مثلاً برای تعداد مواد ذکر شده 500 گرم سبزی لازم است که 125 گرم اسفناج، 125 گرم تره، 125 گرم گشنیز و 125 گرم جعفری باید استفاده شود. در صورت دسترسی از سبزیجاتی مانند چوچاق و خالواش نیز استفاده کنید.

آش ترش شمالی
آش ترش شمالی

آش ترش در شهرهای مختلف

آش ترش تبریزی

تبریزی ها این آش را که به « آش آبغوره» معروف است، فقط با استفاده از تره و جعفری به مقدار سبزی درست می کنند. در آش ترش تبریزی فقط از لوبیا چشم بلبلی استفاده می شود.

آش ترش انزلی
در شهر انزلی آش ترش سوپ خطرناکی برای زنان باردار محسوب می شود و لوبیا سفید یا لوبیا چشم بلبلی جایگزین لوبیا چیتی می شود. معمولاً از آب پرتقال تازه در ترشی استفاده می شود.

آش ترش اردبیل
اردبیلی ها آش دوغ را بر آش دوغ ترجیح می دهند. اما از لوبیا، لوبیا، عدس و تفاله انار نیز برای تهیه سوپ ترش استفاده می کنند.

آش ترش زنجانی
رشته، سیب زمینی خرد شده، هویج رنده شده، آلو ریز خرد شده، زردآلو خشک و جو پرک نیز توسط زنجانی ها به آش ترش اضافه می شود.

برچسب ها: آش ترش مارندرانیآش مازندرانی
پست‌ بعدی

طرز تهیه آش شله قلمکار اصیل

پست‌ بعدی
طرز تهیه آش شله قلمکار اصیل

طرز تهیه آش شله قلمکار اصیل

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مجله آشپزی دیلی کوکس

وب سایت مجله آشپزی دیلی کوکس در بهمن سال 1400 با هدف گسترش تنوع غذایی و ارائه اطلاعات غذاهای ایرانی و مدرن راه اندازی گردیده است

مروری بر دسته بندی ها

  • آش
  • بستنی
  • پلویی و چلویی
  • پیتزا
  • پیش غذا
  • خوراک
  • خورش
  • دانستنی ها
  • ساندویچ
  • سوپ
  • غذای اصلی
  • غذای بین الملل
  • غذای دریایی
  • غذای محلی
  • فست فود
  • کباب
  • کیک و شیرینی
  • ماکارانی
  • متفرقه
  • نوشیدنی
  • نوشیدنی های سرد
  • نوشیدنی های گرم
  • تماس با ما

تمامی حقوق برای سایت دیلی کوکس محفوظ است

بدون نتیجه
مشاهده تمام نتایج

تمامی حقوق برای سایت دیلی کوکس محفوظ است

خوش آمدید!

به حساب خود در زیر وارد شوید

رمز عبور را فراموش کرده اید؟

رمز عبور خود را بازیابی کنید

لطفا نام کاربری یا آدرس ایمیل خود را برای بازنشانی رمز عبور خود وارد کنید.

ورود به سیستم

افزودن لیست پخش جدید

به نسخه موبایل بروید